Klimaat Zwitserland
Zwitserland is een land dat vooral bekend is om drie zaken: de befaamde neutraliteit van het land, het bankensysteem en als een van de walhalla’s van de wintersport. Natuurlijk denk je dan meteen dan Zwitserland een koude plek is waar sneeuw en vorst hoogtij vieren. In de praktijk valt dat echter al bij al nogal wel mee. Sterker zelfs: in de zomermaanden is het klimaat in Zwitserland ronduit aangenaam te noemen.

Het klimaat van Zwitserland

• Het noorden van Zwitserland is waar zich ook de hoogste bergen van Zwitserland bevinden. In dit gebied heerst dan ook een hooggebergteklimaat dat in de wintermaanden gewoon guur is. Zelfs in de zomer mag je hier sneeuwval verwachten en is een dikke winterjas meer dan aangewezen!
• Het midden van Zwitserland kan je als middengebergte catalogeren. Het heersende klimaat hier is een koud landklimaat, te vergelijken met een land als Denemarken. Dat houdt dan in dat strenge winters afgewisseld worden met relatief warme zomers. Nog niet het t-shirt en de korte broek uithalen maar een zomerjas is wel voldoende!
• Het Noord-Westen van Zwitserland is redelijk vlak en daar heerst dan ook een gematigd landklimaat. In de winter mag je hier sneeuw en ijs verwachten maar de zomers? Die zijn gewoon lekker net zoals in Nederland.
• Het zuiden van Zwitserland, denk bijvoorbeeld aan Lugano, grenst aan Italië en heeft een echt mediterraan klimaat. Hier mag je dus in de zomermaanden gewoon in korte broek en t-shirt rondlopen. Als dat zelfs al nodig is met temperaturen die gemakkelijk de 30 graden kunnen bereiken.
• Zwitserland is een van de natste landen van Europa. Een feit dat veel te maken heeft met de vele bergen in het land. Gelukkig valt het overgrote deel van die regen dan ook wel net in de bergachtige gebieden wanneer het niet sneeuwt. Ga je op wintersport? De regenjas niet vergeten dus!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *