Het klimaat in Zweden
Zweden is een mooi en schoon land. Het is een land wat zeker de moeite waard is om er een vakantie door te brengen. Het heeft grote oppervlakten met een ongerepte natuur. Deze gebieden liggen hoofdzakelijk in het noorden van het land. Op de grens met Noorwegen zijn er nog veel bergen te vinden. U vindt in Zweden veel bossen en meren. In het uiterste noorden is de boomgroei schaars. Dat komt omdat daar de temperatuur een stuk lager is dan in het zuiden. Het noorden is een deel van Lapland. Dat is nog het gebied waar de Lappen doorheen trokken met hun rendieren.

Klimaat
Zweden kent in principe meerdere verschillende klimaten. Zuidwest- Zweden kent een gematigd zeeklimaat. Wanneer je vervolgens meer naar de oostelijke en noordelijke richting gaat zal dat overgaan in een landklimaat. Nu zijn de temperaturen, wanneer je dat gemiddeld bekijkt, niet veel anders dan wij in Nederland hebben. Toch zijn er wel verschillen. Het seizoen dat het er koud is, is er eerder dan in Nederland. Het begint in september/oktober en eindigt in april/mei. Het warme seizoen duurt van mei tot september. De dagen zijn er tijdens de zomermaanden langer en daarom zal dit land ten opzichte van Nederland ook meer zonne-uren hebben. In Zweden zijn er tijdens de zomer vaak lange periodes dat tussen de 25 en 30 graden Celsius is. Wanneer je echter naar het hoge noorden gaat (het poolklimaat) dan zal je vaak te maken hebben met sneeuw en extreem lage temperaturen tijdens de winterperiode.
Ondanks de verschillen is en blijft het een prachtig land om een bezoek te brengen. Er zijn veel mooie steden die een bezoek zeker waard zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Götenborg, Karlstad enzovoort.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *