Het klimaat in het Zwarte Woud
In het Zuidwesten van Duitsland ligt het Zwarte Woud. Het licht in de deelstaat van Baden-Wüttemberg. Door het Zwarte Woud loopt de rivier de Rijn. Er liggen ook enkele grote plaatsen zoals Freiburg en Schramberg. Het Zwarte Woud vormt met Zwitserland en Frankrijk de grens. De hoogste bergpiek die er kan worden gemeten bedraagt 1493 meter. Het zwarte woud is een van de populairste bestemmingen van Duitsland als het om vakanties gaat.

Het weer
Het Zwarte Woud heeft een gematigd zeeklimaat. Dat wil zeggen dat men er over het algemeen zachte winters heeft en vaak ook koele zomers. Toch staat het Zwarte Woud bekend als een van de gebieden in Duitsland met de meeste zonne-uren. Omdat de thermiek, op de hoger gelegen plekken, vrij hoog is, is de regenval redelijk laag. Wanneer echter een regenbui of een onweersbui tussen de bergen blijft hangen kan het er soms behoorlijk te keer gaan. Het kan er tijdens zo’n bui behoorlijk spoken. Het is overal wel zo dat hoe hoger je gaat hoe kouder het wordt. Dat geldt natuurlijk ook voor het Zwarte Woud.

Bekend
Het Zwarte Woud staat op de eerste plaats bekend om zijn prachtige natuur maar ook om er te relaxen is het een fijn gebied. Je kan er heerlijk een balletje slaan op de golfbaan maar ook kan je er tijdens de wintermaanden heerlijk skiën. Er zijn in het Zwarte Woud wel meer dan 150 pistes. Ook staat het Zwarte Woud bekend om zijn kuuroorden en thermische baden. Dat is niet zo verwonderlijk. De lucht die er in het Zwarte Woud is, is zeer zuiver. Om een vakantie door te brengen in het Zwarte Woud is en blijft een echte aanrader. Je kan er relaxen maar ook vele prachtige wandelingen maken of fietsen in de vele bossen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *