Klimaat Zuid-Spanje
Als we aan Zuid-Spanje denken, denken we direct aan de prachtige streek Andalusië. Hier komen heel veel vakantiegangers overwinteren, maar ook in de zomer is deze streek een heerlijk vakantieoord. Wat het klimaat betreft, kan je Zuid-Spanje in twee delen verdelen. Trek een denkbeeldige lijn vanaf Gibraltar naar Madrid. Het linkse gedeelte kent grote invloed van de Atlantische Oceaan en is regenachtig. In de zomer kan het onaangenaam zwoel en heet zijn. In de winter is het milder. Rechts van de lijn is het droger en aangenamer in de zomer. De winters kunnen wat frisser zijn, maar regen heb je zelden. We zetten hier alvast een aantal steden en plaatsen op een rijtje en een paar aanraders.

Gelegen in het vochtige gedeelte van Zuid-Spanje:

  • Sevilla: bezoek de Plaza de Espana, de Plaza de Toros (er is een museum voor wie geen stierenvechten wil zien) en de kathedraal. Zoek verder de flamencomuziek en -dans op die je overal tegenkomt.
  • Cordoba: zeker te doen is de Mezquita (een combinatie van moorse en christelijke architectuur), het Alcazar (paleis en tuinen) en de Romeinse brug.
  • Granada: het Alhambra met de omliggende straatjes en de Sacromonte (grotwoningen)

Gelegen in het droge gedeelte van Zuid-Spanje:

  • de toeristische kusten: deze zijn in de zomer aangenaam van temperatuur maar heel druk
  • natuurgebied Cabo de Gata: rustig en prachtige natuur en rotsstranden: een aanrader voor wie de drukte wil ontlopen
  • een tocht door het binnenland brengt jou hier bij het échte Spanje
  • de alternatieve kust: plaatsjes zoals Las Negras, La Isleta de Moro zijn echte pareltjes en ideaal voor kustgangers die nog rust willen. Er zijn bijna geen toeristen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *