Het klimaat in Zuid Frankrijk
Als we aan Zuid Frankrijk denken, denken we aan warm weer en lavendel. De Cote D’azur en flanerende mensen. Wat kun je van het weer verwachten in Zuid Frankrijk gedurende het jaar? Het Zuiden van Frankrijk is een groot gebied. Aan de kustgebieden zoals de Cote D’azur heerst een mediterraans klimaat en in het binnenland een gematigd zeeklimaat.

Gematigd zeeklimaat

Ook wel Cfb genoemd volgens Köppen. Zowel de winters als de zomers zijn niet extreem. Het wordt niet extreem koud en niet extreem heet. Bij een landklimaat is dit wel zo. Nou is er natuurlijk wel een verschil met het Noorden en Zuiden van Frankrijk. In het zuiden is het vaan behoorlijk warm, ook buiten de kustgebieden.

Mediteraands klimaat

De Franse Zuidkust valt onder het Mediteraanse klimaat, ook wel Cfa genoemd. Het is zomers goed toeven aan de Franse Riviera, zoals bij de meeste mensen wel bekend is. In de zomermaanden is de temperatuur zo rond de 25 graden of hoger. De avonden zijn vaak lang en warm en in de ochtend is het ook alweer snel warm. In het voor en na seizoen zul je merken dat de avonden en ochtenden koeler zijn. De maanden juni en september zijn vaak uitstekende maanden om op vakantie te gaan en de drukte te vermijden. De temperaturen zijn dan meestal hoog genoeg om lekker naar het strand te gaan. Houdt er wel rekening mee dat het zee water in juni erg koud kan zijn, in september is deze heerlijk opgewarmd door de zomer. De voordelen van Zuid Frankrijk zijn:

  • Ideaal om te overwinteren
  • Ook heerlijk weer in het voor en na seizoen
  • Prachtige stranden

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *