Het klimaat in zuid Engeland
Wanneer we kijken naar het klimaat in Engeland dan kunnen we daar grote verschillen zien. Engeland kent een gematigd zeeklimaat. Dat wil over het algemeen zeggen dat het relatief zachte winters heeft en warme zomers. De neerslag die er valt, ligt over het hele jaar door verspreidt. Nu heeft Engeland wel de reputatie dat het een zeer nat land is. Het zou er volgens veel mensen dagelijks regenen. Dat is zeker niet voor het hele land het geval. Je kan wel zeggen dat het noordelijk deel, Schotland en het in het westen gelegen Wales aanzienlijk natter zijn dan andere gebieden van Engeland. Wanneer je geheel bekijkt dan kan je zelfs zeggen dat het zuidoosten van Engeland nog veel droger is dan Nederland. Sommige delen van bijvoorbeeld Kent kunnen voor wat betreft de neerslag zich meten aan de Franse Riviera.

Zuiden en zuidwesten
We kunnen kijken, wanneer we het klimaat in ogenschouw nemen van het zuidelijkste puntje van Engeland, met name Cornwall, zeggen dat het aanzienlijk warmer en zonniger is dan de rest van Engeland. Het aantal zonne-uren bedraagt gemiddeld meer dan 1500 per jaar. Omdat er de warme golfstroom langskomt, is er altijd een aangename warme bries op het land. Omdat het hier zo goed vertoeven is, komen er veel toeristen op af. Er groeien zelfs palmbomen. De regenval is het hele jaar door, net als in de rest van Engeland.

Bezoek
Wanneer je er een vakantie boekt dan kan je er genieten van de prachtige plaatsjes die er langs de kust zijn. Het heeft een lange kuststrook en er zijn voor de liefhebbers prachtige tuinen en veel attracties. Er zijn heel veel lieflijke pittoreske dorpjes met witte huisjes en ook oude vissersdorpjes. Indien je van wandelen houdt dan ben je ook hier op de juiste plek. Er is ongeveer 250 km aan voetpad langs de kust. Omdat de temperatuur hier zo aangenaam is, kan je er heerlijke wandelingen en fietstochten maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *