Beste reistijd Zuid-Amerika
Wie op reis gaat naar Zuid-Amerika, kan maar beter een gevarieerde garderobe inpakken. Van badpak tot wollen muts, van zomerjurkje tot regenjas of thermo ondergoed. Het klimaat hangt vooral af van de bestemming. Zonnen aan de Caraïbische kust in Colombia, cultuursnuiven op de historische Machu Piccu in Peru of feesten tijdens het Braziliaanse carnaval. Niks is zo onvoorspelbaar als het weer in Zuid-Amerika!

Zomer en winter
De seizoenen in Zuid-Amerika zijn omgekeerd aan die van Nederland. Het is winter in juni, juli en augustus en de zomervakantie is tijdens kerst. De slimme reiziger vergeet ook niet om rekening te houden met het regenseizoen, dat in de Zuid-Amerikaanse zomer valt. De regen kan letterlijk korte metten maken met reisplannen door onbegaanbare wegen of ondergelopen gebieden. De beste reistijd voor Zuid-Amerika is in de zomer of de herfst.

  • Over het algemeen is het Zuid-Amerikaanse klimaat tropisch nat en warm.
  • De temperatuur en het klimaat hangt deels af van de hoogte. De Boliviaanse hoofdstad La Paz ligt op zo´n 4000 meter hoogte, dus een vestje is hier wel op zijn plaats. Dat geldt voor alle gebieden in de Andes.
  • Wie in de buurt van de Amazone rivier blijft, kan van een warm, tropisch klimaat uitgaan. Kom maar op met die korte broek!
  • Vergeet vooral het belang van zonnebrandcreme niet. De zon is extra sterk op hoogte, ook al is het soms fris of bewolkt.
  • De slimme Zuid-Amerika reiziger houdt naast het klimaat, ook rekening met de feestdagen. Kerst en carnaval kent iedereen wel, maar wat te denken van 1 de Mayo, Todos Santos of San Juan?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *