Klimaat Zanzibar
Zanzibar is een naam die aan eenieder die ze hoort lijkt uit te nodigen een cocktail in de hand te nemen en onder een palmboom in een hangmat te gaan liggen. Gelukkig dan maar ook dat dat exact is wat je ook kan doen op dit prachtige eiland voor de kust van Tanzania. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat meer en meer toeristen hun weg schijnen te vinden naar dit Idyllische plekje op onze wereld. Maar wanneer reis je nu het beste af naar Zanzibar?

Het Klimaat van Zanzibar

• Zanzibar heeft dankzij zijn ligging een echt tropisch moessonklimaat. Dat houdt in dat de temperaturen het hele jaar door eigenlijk bijzonder hoog zijn. Je kan je doorheen elke maand van het jaar verwachten aan gemiddelde temperaturen van rond de dertig graden met vaak uitschieters tot een graad of veertig.
• Het moessonklimaat houdt in dat er doorheen het hele jaar ook indrukwekkend veel regen valt. Een onderdeel van het klimaat die je als toerist toch zeker zal interesseren. Algemeen genomen zijn er twee regenperiodes te ontdekken op Zanzibar. Van maart tot en met juni en van oktober tot en met januari. De regen valt tijdens deze periodes dan ook echt met bakken en bakken uit de lucht. Als je niet wilt dat je vakantie in het water valt is het dan ook misschien een goed idee deze periodes te vermijden.
• De ideale reistijd om af te zakken richting Zanzibar zijn dan ook de maanden tussen de regenseizoenen. Op die manier kan je genieten van de tropisch warme temperaturen zonder om het uur je hele verblijfplaats in een zwembad te zien omgetoverd worden. Let wel: dat deze periodes droger zijn betekent niet dat er geen neerslag is: breng dus zeker je regenjas mee!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *