Klimaat Zakynthos
Zakynthos is een Grieks eiland dat net ten westen ligt van het vasteland van Griekenland en een van de Ionische Eilanden is in de Ionische Zee. Dit prachtige eiland is een geliefkoosde vakantiebestemming omwille van enkele duidelijke redenen: een prachtig heuvelachtig landschap gecombineerd met een klimaat om jaloers op te zijn. Geen wonder dan ook dat er jaarlijks heel wat toeristen het vliegtuig instappen op weg richting Zakynthos. Maar wanneer trek je nu het beste richting dit leuke eiland?

Het klimaat van Zakynthos

• Zakynthos is een eiland in de Ionische Zee en dus hoeft het in de verste verte niet te verbazen dat het klimaat hier te catalogeren valt als een mediterraans klimaat. Sterker zelfs Zakynthos heeft een uitgesproken warm mediterraans klimaat. Dat betekent in de praktijk dat er warme en droge zomermaanden zijn met koelere en natte wintermaanden.
• Tijdens de langgerekte zomers op Zakynthos kan het vaak ronduit heet zijn en is het slimmer even wat schaduw te zoeken dan in de stralende zon te zitten. Gemiddelde temperaturen liggen rond de 34 graden en het is belangrijk te onthouden: dit zijn gemiddeldes. Er zijn dus ook heel wat dagen waar het nog heel wat warmer is. Neerslag in de zomer komt zo goed als niet voor.
• In de wintermaanden is het nog steeds aangenaam warm in Zakynthos met een gemiddelde temperatuur van zowat 15 graden. Het grote verschil hier is echter de neerslag. Het regent quasi evenveel in Zakynthos als in Nederland doorheen de winterperiodes. Zoals iedere Nederlander wel weet: dat is wel wat!
• De beste reistijd voor Zakynthos is dan ook in mei, juni of september. Zo vermijd je de echte hete zomerdagen maar geniet je nog altijd van gemiddelde temperaturen rond de 25 graden en een gebrek aan neerslag!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *