Yunnan is een provincie die redelijk centraal in China gelegen is. De provincie is bekend omdat er redelijk wat marmervindplaatsen te, wel ja, vinden zijn. Bovendien kan je in de provincie redelijk wat historiek en cultuur terugvinden met heel wat mooie tempels en meer. Bovendien is de provincie Yunnan op het vlak van zijn inwoners een van de meest gediversifieerde van heel China: er leven heel wat etnische minderheden in de regio. Maar wat is nu de beste periode om deze provincie met een bezoekje te vereren? Lees hieronder verder over het klimaat van Yunnan.

Het klimaat van Yunnan

  • Yunnan ligt vrij centraal in China en die centraliteit vind je dan ook terug in het klimaat. Het klimaat in Yunnan kan je gematigd noemen wat ervoor zorgt dat de regio eigenlijk het hele jaar door perfect te bezoeken valt. De zomers worden niet te warm en de winters niet te koud.
  • In de wintermaanden mag je in Yunnan temperaturen verwachten rond de 15 graden. Niet te koud dus. Dat betekent ook dat je hier eigenlijk zo goed als nooit te maken zult hebben met vrieskoude of sneeuw: Yunnan is altijd vrij toegankelijk.
  • De zomermaanden zijn in Yunnan aangenaam warm met temperaturen rond de 25 graden. Toch is het niet aan te reden om in de echte zomermaanden de provincie te bezoeken en wel om de meest Nederlandse der redenen: het regent echt constant doorheen de zomer. IN de echte zomermaanden regent het zowat 22 op de 30 dagen in een maand. Niet exact aanlokkelijk om dat te trotseren.
  • De beste periode om naar Yunnan af te reizen is zonder twijfel van maart tot mei. Niet alleen geniet je dan van aangename temperaturen boven de 20 graden bovendien valt er dan aanzienlijk minder neerslag dan in de echte zomermaanden.

Yunnan op de kaart:

Een korte indruk:


Heb je informatie toe te voegen aan deze pagina, wilt je iets corrigeren of delen? Dan kan je hieronder een bericht achterlaten.

2 reacties

Moderator · 2 december 2018 op 11:44

Van plan om naar Yunnan te gaan? Voor welke reisperiode zou je kiezen?

Moderator · 9 december 2018 op 23:27

Wanneer zou jij naar Yunnan willen gaan als je dit hierboven leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *