Klimaat Yukon
Het Yukon territory is een bekend gebied in het noordwesten van Canada dat geweldig in trek is bij kampeerders en echte fans van het hele wildlife gebeuren. Dat is ook niet al te verwonderlijk: het is een van de meest onherbergzame en koudste regio’s van het land. Yukon bestaat dan ook voornamelijk uit rasechte wildernis en taiga en toendra gebieden. Schrik niet als je tijdens een rustige natuurwandeling opeens oog in oog staat met een beer of een wolf. Maar wanneer is nu de beste periode om de strijd van mens tegen de natuur aan te gaan?

Het klimaat van Yukon

• Yukon is bijzonder ver noordelijk gelegen en heeft dan ook een subarctisch klimaat. Dit wilt echter niet zeggen dat het hele gebied bedekt is door eeuwige sneeuw of dat je constant tegen het vriespunt aanloopt. Integendeel, net met dank aan de bijzonder ligging van het gebied kan de temperatuur in de zomer gewoon heerlijk warm oplopen.
• Tijdens de zomerperiode zijn er pieken van 25 graden mee te maken in Yukon. De gemiddelde temperatuur stijgt ver boven het vriespunt uit en ligt zelfs rond de 20 graden. Het is nog niet meteen weer om de zonnecrème boven te halen maar toch een stuk warmer dan je het gebied na zou geven!
• Daar staat natuurlijk tegenover dat het in de winter echt bitter koud is. Temperaturen tussen de -40 en de -60 graden zijn gemeengoed tijdens deze bijzonder strenge winters. Het is ook een gebied waar een echte middernachtzon heerst. Tijdens de zomermaanden is het bijna altijd licht, tijdens de wintermaanden altijd donker.
• De beste reistijd voor Yukon is dan ook sowieso de echte zomer. In juli en augustus zijn de temperaturen aangenaam en zie je nog iets voor ogen. De andere maanden riskeer je echt dood te vriezen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *