Het klimaat in Yucatan

Yucatan is een schiereiland in Mexico, gelegen aan de Caribische zee. Yucatan heeft een oppervlakte van ruim 139.000 vierkante kilometer. De meeste mensen die op vakantie gaan naar Mexico bezoeken Yucatan waar ook de grote badplaats Cancun ligt. Het is niet voor niets dat Yucatan een populaire vakantiebestemming is. Je vindt er de meest prachtige stranden en de zee is er azuur blauw. Bovendien is er enorm veel cultuur, zoals de beroemde piramides.

Het klimaat in Yucatan

Op het merendeel van Yucatan heerst het Tropisch regenwoudklimaat. In het Zuidwesten komt ook wel het Savanneklimaat voor en in een klein deel ook het Steppenklimaat. Belangrijk om te weten van dit gebied is dat er regelmatig orkanen voorkomen. Deze komen met name voor tussen september tot december. Het is verstandig deze periode te vermijden.

Tropisch

Tropisch klinkt natuurlijk geweldig en dat is ook zeker waar. Het heet alleen niet voor niets Tropisch regenwoudklimaat. Je hebt prachtige jungle in Yucatan maar deze is natuurlijk niet zomaar zo groen. Het regenseizoen in Yucatan loopt van juni tot september. In deze periode kan er veel regen vallen. De buien zijn vaak heftig en kort. In deze periode kun je wel vaak goedkoop reizen en de temperaturen zijn nog steeds hoog. Onder de 20 graden komt het overdag het hele jaar vrijwel niet.

Buiten het regenseizoen om zijn de dagen droog en warm. Ook de nachten zijn vaak warm en klam. De zon gaat heel vroeg onder dus lang op het strand liggen zit er helaas niet in. Het is eerder in Yucatan dan in Nederland dus je kunt heerlijk uitslapen en toch vroeg op het strand liggen. De echte zonaanbidder komt zeker aan zijn trekken in Yucatan. Voor meer informatie over het klimaat van Mexico kunt u terecht bij: https://vakantiemexico.net/mexico-klimaat/.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *