Klimaat Yosemite
Yosemite National Park is zoals de naam al zegt een nationaal park dat je terug kan vinden in de oostelijke regio van de bekende staat Californië in het midden van de bergketen de Sierra Nevada. Het is naast een van de oudste nationale parken van de Verenigde Staten van Amerika te zijn ook een deel van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is bijzonder populair bij wildlife en natuurfanaten omwille van de mammoetbomen en de spectaculaire bergen van graniet met even indrukwekkende afgronden. Maar wanneer trek je nu het beste je wandelschoenen aan voor een rondreis door dit knap gebied?

Het klimaat van Yosemite

• Yosemite heeft een echt mediterraans klimaat wat zoveel betekent als dat het gros van de neerslag te verwachten valt in de winter en deze winters dan ook relatief zacht zijn. De zomers zijn dan weer best warm te noemen.
• In de hoger gelegen gebieden van dit bergachtig park valt er het hele jaar door sneeuw en is het dan ook het hele jaar door bijtend koud. Als je dus van plan bent echt hoog te trekken in de bergen is het aangewezen erop voorbereid te zijn dat zelfs in hartje zomer de temperaturen hier angstwekkend laag kunnen liggen.
• In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur van Yosemite National Park een aangename 24 graden. Klinkt bijzonder warm maar dit is eigenlijk maar een flauw afkooksel van wat de werkelijke temperatuur zou zijn mocht de bergketen de zon niet een beetje dempen.
• De beste reistijd voor een bezoekje aan Yosemite National Park is dan ook in het voorjaar en de echte zomermaanden. Eigenlijk tijdens elke periode buiten de winter wanneer de neerslag en de koude het gebied toch net wat gevaarlijker maakt dan het eigenlijk is.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *