Klimaat York

York is een buitengewone stad in het noorden van Engeland. Een stad met een indrukwekkende culturele en historische rijkdom die weinig van zijn pre-industriële glans heeft verloren. In het oude stadscentrum ontspint zich een circuit van 13e-eeuwse muren met daarbinnen tal van smalle straatjes. In het hartje van de stad vindt je de ontzagwekkende York Minster, één van de meest mooie gotische kathedralen ter wereld. York is het hele jaar door een parel om te bezoeken, waarbij je ook het beste in ieder seizoen een paraplu bij je hebt.

De beste reistijd naar York

York is typisch zo’n stad waar het hele jaar door interessante evenementen en festivals de straten en pleinen vullen. Muziek klinkt over de pleinen en de geuren van interessante gerechten trekken bezoekers naar de verschillende terrassen en marktkramen. Lente, zomer, herfst of winter ongeacht de tijd van het jaar is York open voor het bedrijfsleven én de talloze mensen die de stad ondanks het weer bezoeken.

  • De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden is ongeveer 1 C en loopt in de loop van het jaar op tot zo’n 21 C in juli en augustus. Je gaat naar het noorden van Engeland en daarmee is het dus verstandig om, ongeacht het seizoen, een regenjas of paraplu mee te nemen.
  • Het spreekt voor zich dat de lente en de zomer de meest aangename periode is om York te bezoeken. Veel bekende evenementen zoals de jaarlijkse Race Meetings vinden plaats en verspreiden zich over de verschillende weekenden.
  • Het weer wordt beïnvloed door overwegend westelijke winden met de daarbij behorende depressies en fronten die regelmatig onrustig en winderig weer veroorzaken.
  • Door zijn breedtegraad is het hele gebied onderhavig aan milde winters en koele zomers. De buitentemperaturen variëren met de regelmaat van de klok en extreme uitschieters doen zich zelden voor.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *