klimaat Yogyakarta
Yogyakarta is een van de grootste steden op het Indonesische eiland Java. Het is doorheen de jaren een echte toeristische trekpleister geworden met dank aan het rijke verleden en de tal van oude monumenten die in de oude binnenstad te bezichtigen vallen. Zo kan je in Yogyakarta onder andere het oude paleis terugvinden van de sultan: het Kraton. Geen wonder dan ook dat tal van toeristen elk jaar opnieuw hun weg schijnen te vinden richting deze mystieke stad. Maar wat is nu de beste periode om een reis richting Yogyakarta te ondernemen?

Het klimaat van Yogyakarta

• Yogyakarta ligt in Indonesië wat zoveel betekent als dat het hele gebied onder de noemer tropisch klimaat valt. Een tropisch klimaat hangt natuurlijk samen met een vrijwel constante temperatuur doorheen het hele jaar en ook heel wat regenval doorheen zowat het hele jaar.
• De temperatuur in Yogyakarta varieert zo goed als niet. Het is het hele jaar door gemiddeld rond de 28 à 29 graden. Die winterkleren mag je dus gerust thuis laten: van koude zul je echt geen last hebben in deze regio.
• Van oktober tot en met maart is het een zogenaamd regenseizoen in Yogyakarta. In het regenseizoen kan je erop rekenen dat het zowat elke dag zal regenen en nog geen klein beetje ook niet. De regenval is niet te vergelijken met de plonsbuitjes die wij in Nederland gewoon zijn.
• Van april tot september valt het zogenaamde droge seizoen. Het droge seizoen is echter een term die je met een serieus korreltje zout moet nemen: het zal nog altijd gemiddeld één op de twee dagen pijpenstelen regenen. Toch is deze periode de beste reistijd om richting Yogyakarta te trekken. De andere periodes van het jaar is het immers gewoon een zekerheid dat de vakantie in het water valt!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *