Klimaat Yerevan
Het valt te betwijfelen of je bij de term vakantie meteen denkt aan een land als Armenië. Toch is het misschien tijd dat idee eens om te gooien. Armenië is een prachtig land dat heel wat troeven in huis heeft om de toerist van vandaag de dag het naar zijn of haar zin te maken. Niet in het minst de hoofdstad Yerevan waar cultuur en moderniteit op een knappe manier samen komen. Laten we immers niet vergeten dat Armenië al bij al een indrukwekkend lange historische traditie heeft. Maar was is nu de beste tijd van het jaar om deze onderschatte parel te ontdekken?

Het klimaat van Yerevan

• Yerevan heeft een gematigd landklimaat met temperaturen die redelijk ver uiteen kunnen lopen. De zomers zijn zacht te noemen met redelijk wat zon terwijl de winters streng uit de hoek durven te komen maar al bij al toch mild te noemen vallen.
• De zomermaanden in Yerevan hebben gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden. Het spreekt dan ook voor zich dat je hier alvast geen last zult hebben van de koude! De hoofdstad van dit prachtige land baadt letterlijk in de zon.
• De wintermaanden van Yerevan zijn toch net wat kouder met gemiddelde dagtemperaturen rond het vriespunt. Verwacht je in de winter dan ook aan sneeuw, vrieskoude en breng zeker stevige kleding mee!
• Neerslag valt er in Armenië ongeveer evenveel als je mag verwachten in Nederland met een piek in wat hier de lente zou zijn. In die periode mag je op één van de twee dagen wel wat druppels verwachten.
• De beste reistijd voor richting Yerevan te trekken is dan ook de periode van juni tot en met september. Zo geniet je niet alleen van het beste weer maar vermijd je ook bovendien de zwaarste buien.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *