Het Yellowstone National Park is een van de grootste en bekendste natuurgebieden in de Verenigde Staten. Het ligt in het noordwesten van Amerika en strekt zich uit over Wyoming, Montana en Idaho. Vroeger noemden veel indianenstammen dit gebied hun thuis maar tegenwoordig is Yellowstone vooral populair onder wandelaars en natuurliefhebbers van over de hele wereld. Wie graag het ‘echte’ Amerika van dichtbij wil ervaren, moet Yellowstone absoluut eens een bezoekje brengen. Maar wanneer kun je dat nu het beste doen? Hieronder een kort overzicht van handige informatie over het Yellowstone National Park. Lees hieronder meer over het klimaat van Yellowstone, de kaart en meer.

Klimaat Yellowstone:

Vuur en Sneeuw

Het noorden van de Verenigde Staten is bekend om zijn strenge winters en Yellowstone vormt daarop geen uitzondering. Het klimaat van deze regio varieert tussen berg- en continentaal, en de hoogte van het landschap speelt een belangrijke rol in de temperatuurverdeling.

  • Klimaat Yellowstone

    Vlag van Amerika

    In de regel kunnen we stellen dat de zomers in Yellowstone relatief warm zijn, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. ’s Winters moet men echter rekening houden met temperaturen ver onder het vriespunt, en ‘Siberische’ toestanden zijn in dat opzicht zeker geen zeldzaamheid.
  • Reizigers moeten bovendien in acht houden dat het Yellowstone National Park, door zijn bergachtige omgeving, een vrij onvoorspelbaar weerpatroon heeft, vergelijkbaar met het alpengebied in Europa. Zomerse middagen kunnen snel worden onderbroken door onweer- en hagelbuien, en plotselinge temperatuurdalingen komen in alle jaargetijden voor.
  • De beste periode om Yellowstone te bezoeken ligt waarschijnlijk in de zomer. Gedurende de maanden juli en augustus is er relatief weinig neerslag, zijn de temperaturen aangenaam, en is het weer perfect om lange wandelingen te maken. In de lente is er nog veel smeltwater, wat sommige gebieden onbereikbaar kan maken, en voor een winterse tocht moet je sterk in je schoenen staan.

Bekijk hieronder de kaart van Yellowstone, daarnaast heb je de mogelijkheid om meer informatie toe te voegen over het klimaat.

De kaart van Yellowstone.

Heb jij een reiservaring met Yellowstone, wil je iets corrigeren of juist informatie toevoegen aan deze pagina? Laat dan hieronder een bericht achter.

1 reactie

Moderator · 9 december 2018 op 23:20

Ben je van plan om naar Yellowstone te gaan? Voor welke reistijd zou je kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *