Klimaat Yangshuo
Yangshuo is een prachtig dorp gelegen in het Chinese binnenland dat naar de normen van dit gigantische land maar een echt dorpje is met slechts 300 000 inwoners. Wat Yangshuo echter ontbreekt aan inwoners maakt het ruimschoots goed met vergezichten en natuurpracht. Gelegen in het indrukwekkende Karstgebergte geeft de hele streek een echte idyllische aanblik. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze kleine Chinese stad al voor tal van films de set is geweest. Het hoeft dan ook niet te verbazen dan hordes toeristen elk jaar opnieuw de weg vinden richting dit schilderachtige stadje.

Het klimaat

• Yanshuo ligt in een bergachtig gebied en heeft een subtropisch klimaat. Dit betekent dat het in feite het hele jaar door lekker warm is in de stad. Als vergelijkingspunt kan je aannemen dat een eiland als Tenerife ongeveer hetzelfde klimaat heeft. Het enige waar je eigenlijk op moet letten in Yanshuo is de neerslag!
• De gemiddelde temperatuur in het gebied loopt het hele jaar door ergens rond de 25 graden. Dit zou een stuk warmer zijn maar het wordt getemperd door het omliggende Karstgebergte dat een heel deel van de zon eigenlijk blokkeert.
• Er valt ontzettend veel neerslag in Yangshuo. Tijdens de eerste helft van het jaar mag je er eigenlijk van uitgaan dat het zowat drie op de vier dagen zal regenen. Een tempo dat dit regenseizoen blijft aanhouden tot eind juni.
• Tijdens de tweede helft van het jaar zwakt de regen wat af en zal je nog zowat op één van de twee dagen met zware regens te kampen hebben. Het valt dan ook aan te raden in deze periode op reis te gaan richting dit idyllische stadje: aangenaam warm en toch net wat minder regen dan in de eerste perioden. Ideaal!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *