Klimaat Yangon
Yangon staat ook wel bekend als Rangoon en is de grootste stad van het land Myanmar. Tot voor enkele jaren was het overigens ook de hoofdstad. Met meer dan vier miljoen inwoners is deze stad die gelegen is aan de Rangoonrivier een echte metropool. Deze stad heeft een sterke toeristische aantrekkingskracht vanwege het klimaat en de cultuur en historiek die je in de stad kan ontdekken. Echte fans van Azië moeten gewoon ooit eens geweest zijn in Yangon! Maar wanneer trek je nu het beste richting deze metropool?

Het klimaat van Yangon

• Yangon heeft een echt tropisch moessonklimaat wat betekent dat er bijzonder natte zomers zijn en het zowat het hele jaar door aangenaam warm blijft in de streek. Ook kan er gewag worden gemaakt van een droog en een nat seizoen al moet gezegd worden dat droog echt wel een relatieve term is.
• Tijdens de zomermaanden mag je gemiddelde temperaturen verwachten rond de dertig graden. Het is dus zeker en vast aangenaam warm te noemen. Terzelfdertijd zal je er echter rekening mee moeten houden dat het zowat dagelijks regent. Zo valt er in de maand met de meeste neerslag bijna evenveel regen als in heel Nederland op een jaar.
• Tijdens de wintermaanden blijft de temperatuur eigenlijk boven de dertig graden gemiddeld schommelen. Het grote verschil is hier echter dat we in een droge periode zitten. Waar dat in sommige maanden van het jaar gewoon een relatieve term is klopt ze wel volledig in januari en februari: maanden waarin je geen neerslag moet verwachten.
• De beste reistijd voor Yangon is dan ook wanneer het in Nederland winter is. Niet alleen is het in deze periode aangenaam warm in Yangon bovendien valt er letterlijk geen regen: ideaal toch.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *