Klimaat Xonrupt Longemer

Xonrupt Longemer ligt temidden van de bergachtige Franse Vogezen. Een ideale reisbestemming voor gezinnen met kinderen en voor iedereen die op zoek is naar zowel rust als gevarieerde (sportieve)activiteiten. De streek kenmerkt zich door veel, heel veel bossen met daarin verstopt fraaie natuurlijke bergmeren en aangelegde stuwmeren.

Wanneer ga je naar Xonrupt Longemer

Het weer is nu niet direct een van de aantrekkingspunten die de regio Vogezen, waarin Xonrupt Longemer ligt, voor bezoekers aantrekkelijk maakt. De streek wordt gekenmerkt door lange, koude winters en korte aangename zomers, waarbij er in iedere maand een vorm van neerslag mogelijk is. Wanneer je de streek het beste bezoekt hangt dan ook af van het feit of je voor een wintersportvakantie naar Xonrupt Longemer reist of dat je toch liever van droge zomerse dagen wilt genieten.

  • De zomers in dit gedeelte van Frankrijk kunnen extreem warme dagen bevatten, terwijl het voor- en najaar wat meer gematigde aangename temperaturen heeft.
  • Jaarlijks is de zon ruim 1.638 uur aanwezig en het klimaat blijft vochtig in de verschillende seizoenen.
  • De Vogezen zijn een van de meest beboste regio’s van Frankrijk. Dankzij de hoge luchtvochtigheidsgraad en de milde temperaturen zijn de bossen in topconditie. Natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de schitterend groene omgeving. Bovendien kan er in de wintermaanden regelmatig geskied en gelanglauft worden. Wil je echt wintersporten hou er dan rekening mee dat dit niet één van de meest sneeuwzekere gebieden van Frankrijk is.
  • Je treft de meeste andere bezoekers in Xonrupt Longemer in de zomermaanden. Alle restaurants, winkels en recreatievoorzieningen zijn geopend en het weer is het meest vriendelijk van het gehele jaar. De dagen zijn lang met doorgaans een aangenaam zonnetje.
  • Het voor- en najaar zijn dan weer ideaal als je van wat meer rust, ruimte en stilte houdt.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *