Klimaat Xinjiang

Xinjiang is een min of meer autonome regio die je kan terugvinden in het noordwesten van China tegen Mongolië aan. Deze regio lijkt op het eerste zicht misschien niet echt een toeristische trekpleister maar dat zou een foute inschatting zijn. Xinjiang is niet alleen een echt kruispunt van handelsstromen en culturen bovendien heeft het een rijke geschiedenis als een van de grensstaten die de Mongoolse hordes moest verhinderen China binnen te trekken. Maar wanneer trek je nu het beste richting deze provincie?

Het klimaat van Xinjiang

• Xinjian ligt tegen Mongolië aan dus het hoeft niet te verbazen dat we hier te maken hebben met een echt steppeklimaat waarin er nauwelijks regen valt. De gemiddelde regenval is nog niet de helft van wat we in Nederland gewoon zijn en bovendien valt het gros van die neerslag dan ook nog eens in één en dezelfde maand.
• Tijdens de zomermaanden mag je in Xinjiang temperaturen verwachten die rond de 25 graden liggen. Hier moet wel bij gezegd worden dat de betreffende temperaturen gehaald worden in een bijzonder droog gebied wat ervoor zorgt dat het allemaal net wat warmer aanvoelt dan het is.
• Tijdens de wintermaanden zakt de temperatuur in Xinjiang gevoelig tot beneden de 10 graden. Echt vaak vriezen of sneeuwen doet het hier echter niet. Enkel moeten we ook hier weer dezelfde bemerking geven: het voelt vaak kouder aan dan het echt is met dank aan de steppelandschappen.
• De beste reistijd voor deze provincie is in mei, juni en september. Deze horen meteorologisch gezien nog tot de zomer en hebben aangename temperaturen boven de 20 graden voor bezoekers. Daarbij vermijd je bovendien de zwaardere regenvallen tijdens de hoogzomer van juli en augustus waarin zowat alle regen van het jaar valt in de provincie.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *