Klimaat Xining
Xining is een stad met een rijke historie die onlosmakelijk verbonden is met de beruchte en legendarische zijderoute. Xining is niet al te gemakkelijk te bereiken gezien de stad op grote hoogte ligt op het Qinghai-Tibet Plateau. Weinig verbazingwekkend zal je hier dan ook veel tekenen van kloosters en tempels terugvinden. Het religieuze en historische aspect zijn echter niet de enige trekpleisters van Xining. Ook de natuurpracht van de regio valt niet te negeren. Maar wat is nu de beste periode om deze quasi heilige plek aan te doen?

Het klimaat van Xining

• Xining ligt op grote hoogte en dat komt dan ook terug in het klimaat. Het heersende klimaat van deze oude stad is een koud steppeklimaat. Dat betekent dat het er zo goed als altijd redelijk droog blijft maar het wel vrij koel is.
• De zomermaanden in Xining zijn niet echt aangenaam warm te noemen en al zeker niet als je de vergelijking maakt met andere plekken in China. De temperatuur bereikt dan wel gemiddeldes van zo’n 23 graden maar het voelt kouder aan dan het is en bovendien valt er wel wat neerslag tijdens deze traditionele vakantiemaanden.
• De wintermaanden zijn in Xining koud te noemen. De gemiddelde temperatuur ligt tegen het vriespunt aan wat natuurlijk ook betekent dat deze temperatuur redelijk vaak onder het vriespunt kampeert en voor ijs en sneeuw zorgt. Positief punt aan deze periode: een geweldig gebrek aan neerslag. Er valt zo goed als geen regen in de winter.
• De beste periode om Xining aan te doen is dan ook het voorjaar. Het moge dan wel net wat kouder zijn dan in de zomer maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het gebrek aan neerslag. Bovendien valt de temperatuur met een gemiddelde rond de 18 graden heus wel mee.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *