Klimaat Xian
Xi’an is een van de ouder steden van China en is ook de hoofdstad van de provincie Shanxi. Je kan Xi’an terugvinden pal in het midden van China. Het roemrijke verleden van deze oude stad valt nog overal in het stadscentrum en zijn omgeving terug te vinden. Je kan er tal van oude gebouwen terugvinden en ook de stadsmuur spreekt boekdelen. Maar het bekendste aan Xi’an is ongetwijfeld het befaamde terracottaleger dat hiet ontdekt werd en ook tentoongesteld staat. En nu wil je natuurlijk weten wat de beste periode is om dit leger zelf te gaan bestrijden of vervoegen?

Het klimaat van Xian

• Door zijn centrale ligging in het immense Chinese land ligt Xi’an een beetje tussen twee verschillende klimatologische types in. Het is een steppe klimaat maar noch een warm noch een koud steppe klimaat. Dit betekent dat je in de zomer hoge temperaturen en veel vochtigheid mag verwachten terwijl de winter zich kenmerkt door koelte en droogte.
• De zomermaanden van Xi’an hebben gemiddelde dagtemperaturen rond de 32 graden. Dit is dan wel gekoppeld met relatief felle regen en er vallen ook heel wat onweersbuiten in de zomer in Xi’an. Deze kunnen bovendien behoorlijk fel uit de hoek komen dus opletten geblazen!
• De wintermaanden van Xi’an hebben zo goed als geen neerslag op een paar verdwaalde regenbuien na. De gemiddelde temperatuur zakt ook gelijk tot rond de 5 graden celcius. Ontzettend veel vrieskoude of sneeuw hoef je dus niet te verwachten maar een aangename temperatuur is toch nog net iets anders.
• De beste periode om Xi’an te ontdekken ligt dan ook in het voorjaar. Je zult nog steeds te maken hebben met wel wat neerslagbuien maar de temperatuur is aangenaam en het zware onweer zal je ook vermijden!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *