Klimaat Xiamen
In het zuidoosten van China kan je tegen de kustlijn van de provincie Fujian de prachtige havenstad Xiamen terugvinden. Deze stad is niet enkel van een groot historisch belang voor China maar is bovendien zonder enige twijfel een van de prachtigste steden van het land zo niet de wereld. Het moderne uiterlijk van de stad herbergt een rijk internationaal en cultureel verleden dat in de oude binnenstad nog volledige te ontdekken valt. Maar wanneer ontdek je nu het beste het indrukwekkende Xiamen?

Het klimaat van Xiamen

• Xiamen ligt aan de kust en heeft te maken met een subtropisch klimaat dat getemperd wordt door het aanwezige water van de naburige Oceaan. Dat betekent dat het in Xiamen het hele jaar door gewoon aangenaam warm is zonder echt te heet te worden.
• De gemiddelde temperatuur daalt in Xiamen eigenlijk nooit onder de 22 à 23 graden. Zelfs in hartje winter kan je in Xiamen dan ook probleemloos door de historische binnenstad lopen in een korte broek met een t-shirt aan. Tijdens de warmste maanden bereikt het kwik een stevige 30 graden maar ver daarboven gaat de temperatuur eigenlijk nooit.
• Zoals het een subtropisch klimaat ook betaamt heeft Xiamen wel redelijk wat last van neerslag. Tijdens de traditionele zomermaanden zetten de hemelssluizen zich open zonder eigenlijk ook echt weer te sluiten. Vergeet dus zeker je regenjas niet!
• Tijdens de wintermaanden valt het met die neerslag al heel goed mee. Tijdens deze periode moet je niet meer neerslag verwachten dan je als echte Nederlander gewoon bent.
• De wintermaanden zijn dan ook de beste reistijd om Xiamen en de regio errond te ontdekken. Zo geniet je van de aangename temperaturen van het subtropische klimaat zonder te verdrinken in de vele regen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *