Klimaat Xiahe
Xiahe is een gehucht in de Chinese provincie Gansu die deel uitmaakt van de Tibetaanse autonome prefectuur. Xiahe stad wordt dan ook het tweede Tibet genoemd en is een plek waar je echt naartoe gaat om de lokale cultuur van de monniken mee te ontdekken. Als je echt wilt weten hoe de Tibetaanse monniken leven is Xiahe de plek om te zijn. Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend om even af te zakken richting het gebied: Xiahe is bijzonder hoog gelegen. Dat houdt ook in dat je best goed op voorhand plant wanneer je richting de regio trekt.

Het klimaat van Xiahe

• Het klimaat in Xiahe valt koud maar gematigd te noemen. Natuurlijk wordt het grootste deel van het klimaat in deze regio totaal gedomineerd door de grote hoogte waarop de regio zich bevindt. In het hartje van het Himalaya gebergte is het moeilijk aan de invloed van de bergen te ontkomen!
• Tijdens de wintermaanden kan je dan ook temperaturen onder het vriespunt verwachten wat de bergen weer hun broodnodige adem en sneeuw oplevert. Het grote voordeel aan deze periode is dan weer wel dat er zo goed als geen neerslag valt. Logisch ook: het is er gewoon te koud voor.
• Tijdens de zomermaanden mag je temperaturen verwachten die pieken rond de 18 graden. Voor de regio waar Xiahe ligt valt dat eigenlijk echt enorm goed mee. In deze periode valt wel het meeste neerslag maar eerlijk is eerlijk: vergeleken met Nederland is het zo goed als niets.
• De beste reistijd om richting Xiahe te trekken is dan ook zonder enige twijfel in de zomermaanden. Met een aangename temperatuur neem je er zonder verpozen de weinige neerslag wel bij. Volledig te verkiezen boven je tenen eraf vriezen in de winter!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *