Klimaat Xabia
Xavia kan je terugvinden in het oosten van Spanje in de bekende provincie Alicante. Dit wondertje van de natuur ligt beschut tussen heel wat inkepingen die de Middellandse Zee heeft gemaakt in de Spaanse kust. Xavia stamt uit de late Middeleeuwen en herbergt naast het historische kader van de knap gemaakte binnenstad ook een prachtige natuur in de regio er rond. Meteen de twee grootste redenen om deze stad aan te doen tijdens een trip naar Spanje. Maar wanneer trek je nu het beste richting Xavia?

Het klimaat van Xabia

• Xavia ligt dicht bij de Middellandse Zee. Het spreekt dan ook voor zich dat het heersende klimaat in de regio een mediterraans klimaat is. Dat houdt in de praktijk in dat de stad prachtige zomers heeft met ontzettend milde winters en niet al te vaak last heeft van neerslag en regen.
• Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur met gemak oplopen tot meer dan 30 graden. De uitschieters halen met momenten zelfs de 40 graden. Het hoeft dan ook niet gezegd worden dat je als je ervoor kiest in deze periode de stad te ontdekken best wat zonnecrème en andere beschermingsmiddelen in kunt pakken!
• Tijdens de wintermaanden blijft de temperatuur in Xavia een aangename 17 à 18 graden bedragen. Je kan dus zonder probleem in de winter naar de streek trekken zonder ooit zelfs maar een jas aan te moeten doen. Ook voor de neerslag hoef je je echt niet speciaal aan te kleden: zelfs in de natste maanden regent het zo goed als niet!
• De beste reistijd naar Xavia is wat ons betreft duidelijk het voorjaar: de temperatuur schommelt rond een aangename 25 graden zonder ooit echt te heet te worden. Lekker kuieren doorheen de prachtige natuur zonder bovenmenselijke inspanningen te moeten leveren. Daarvoor ga je toch op reis!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *