Klimaat Winterberg
Winterberg is volledig trouw aan zijn naam een van de meest bekende wintersportplaatsen in Duitsland en zelfs ter wereld. Terug te vinden in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen kan je op deze berg van formaat allerlei wintersporten uitoefenen en prachtige natuurwandelingen maken als je daarvoor zin zou hebben. Naast wintersporten is het ook een echte hemel voor de fervente mountainbiker. Kortom voor de sportieve mens is Winterberg een echte droomvakantie.

Het klimaat van Winterberg

• Winterberg heeft een gematigd klimaat met verrassend genoeg best aangename winters en een relatief koele zomer. Winterberg heeft klimatologisch gezien wel een moeilijk te voorspellen patroon van neerslag door zijn ligging in een echt dal.
• Tijdens de zomermaanden bereikt de gemiddelde temperatuur in Winterberg een aangename 23 graden. Je kan dus zonder enig probleem die korte broek van stal halen en kuieren door de straten van de dorpjes in het dal bij Winterberg. Let wel op dat op eender welk ogenblik er een behoorlijk regenvlaag uit de hemelen kan komen!
• Tijdens de wintermaanden doet Winterberg eindelijk zijn naam eer aan met temperaturen die rond het vriespunt liggen. Dat is natuurlijk ook een behoorlijke noodzaak om voldoende sneeuw te garanderen voor een goed wintersport seizoen. Jammer genoeg voor Winterberg is dit niet altijd het geval en wordt er soms een beroep gedaan op sneeuwkanonnen om de natuur een handje te helpen!
• In Winterberg valt er zowat het hele jaar door evenveel neerslag wat in de vorm van sneeuw of regen kan zijn. In de regel kan je aannemen dat het zowat één op de twee dagen regent of sneeuwt in het gebied.
• De beste reistijd voor Winterberg hangt natuurlijk af van de reden van je reis. Kom je om te wintersporten dan zijn de traditionele wintersportmaanden de goede keuzes. Kom je voor de andere zaken? Dan kies je er het beste de zomermaanden uit!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *