Klimaat West-Canada
Canada is het op één na grootste land ter wereld. Het spreekt dan ook voor zich dat het westen van dit immense land van een ander klimaattype is dan het oosten en dat er wel redelijk wat meteorologische verschillen te ontdekken zijn in het land. Nochtans zijn er minder verschillen dan je zou aannemen als je de omvang van het land bekijkt: dat heeft natuurlijk te maken met dat het land relatief ver van de evenaar weg ligt. In het westen van Canada vind je de Rocky Mountains terug. Deze zijn niet alleen een toeristische trekpleister maar ook een enorme invloed op het klimaat.

Het klimaat van West Canada

• De Rocky Mountains hebben op het westen van Canada een temperend effect wat de temperatuur betreft. Een broodnodig temperend effect overigens als je bekijkt wat voor temperaturen gebieden op dezelfde breedtegraad bereiken in de winter. Bovendien valt er in het zuidwesten van Canada best wel wat kustgebied te ontdekken wat zorgt voor relatief milde winters, naar Canadese normen.
• De winters in het westen van Canada zijn qua temperatuur de meeste stabiele van Canada. Je mag je hier verwachten aan een gemiddelde temperatuur rond het vriespunt maar deze had echt een stuk lager kunnen liggen. Wat wel belangrijk om weten is: de winter is ook de meeste natte periode in Canada. Neem je regenjas mee dus!
• De zomers in het westen van Canada vallen vrij goed te vergelijken met de zomers die we in Nederland kennen. Je mag je dus verwachten aan temperaturen die gemiddeld wel in de twintig graden lopen. Deze zomers zijn dan ook de beste reistijd om het westen te ontdekken van dit prachtige land. Aangenaam warm en niet al te veel neerslag. Meer heb je als toerist toch niet nodig!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *