Klimaat West-Amerika
De Verenigde Staten van Amerika is zonder twijfel een van de meest tot de verbeelding sprekende landen die er op onze aardbol zijn. Het westen van dit indrukwekkende land herbergt bovendien ook nog eens een grote verscheidenheid aan geografische gebieden en aan bezienswaardigheden. Zo heb je tegen het noorden van West-Amerika de bekende Rocky Mountains en vind je in het zuiden de befaamde Westcoast terug met de zonovergoten staat Californië. Hoe dan ook is de hele streek meer dan een bezoekje waard. Maar wanneer plan je nu het beste dat bezoekje?

Het klimaat

• Het noord westen van de Verenigde Staten van Amerika is een al bij al bergachtig en ruig gebied dat gedomineerd wordt door de Rocky Mountains. Het gevolg is dat het heersende klimaat in deze regio relatief koel is. Tijdens de zomermaanden zal je temperaturen rond de 20 graden gewaar worden maar in de winter wordt de hele regio een echte koelkast en ligt het vriespunt naderbij. Hier ben je dus zeker en vast het beste tijdens de traditionele zomermaanden.
• Ook terug te vinden in het westen van de Verenigde Staten van Amerika: echte woestijnen. Sommige zijn zelfs regelrechte trekpleisters. Hier kan je in de zomer bakken bij temperaturen van tot 50 graden en zelfs in de winter gaat het kwik niet onder de 15 graden. De beste periode om deze regio aan te doen is dan ook zonder twijfel het voorjaar.
• Natuurlijk blijft dan nog de zuidelijke kustregio over met het alom bekende San Fransisco en de andere steden in Californië. Hier kan je in de zomer temperaturen terugvinden van rond de 30 graden en meer terwijl ook de winters nog aangenaam warm zijn met minstens 15 graden. Ook hier ga je het beste in het voorjaar naartoe: vermijd de drukte en aangenaam warm!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *