Klimaat Wenen
Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en zonder discussie ook de grootste toeristische trekpleister van het land. Wie cultuur zegt zegt in één adem er ook Wenen bij. Vandaar dan ook dat jaarlijks hordes toeristen deze prachtige stad overspoelen op weg naar musea, opera gebouwen of simpelweg om te luisteren naar wat heerlijke klassieke muziek. Wenen is dan ook het centrum van de wereld wat deze klassieke kunsten betreft. Maar wanneer plan je nu het beste die trip richting de Oostenrijkse hoofdstad?

Het klimaat van Wenen

• Wenen heeft een gematigd landklimaat dat bovendien heel stabiel gehouden wordt door de invloed van de vele bergen die je in Oostenrijk terug kunt vinden. Dat wilt echter niet zeggen dat er geen grote temperatuurverschillen te ontdekken zijn doorheen het jaar: ze zijn enkel wat minder uitgesproken dan in de rest van dit mooie land.
• Tijdens de zomermaanden stijgt het kwik in de hoofdstad tot zowat 25 graden. Daarbij zal je wel moeten nemen dat Oostenrijk, en bij uitbreiding Wenen, een bijzonder nat land is. Zelfs in de zomer zal je dan ook geregeld last hebben van stortbuien en regenvlagen.
• Tijdens de winter zakt de gemiddelde temperatuur in Wenen tot rond de 3 graden. Het blijft dus net boven het vriespunt hangen. Dit zet wel de deur open voor de gebeurlijke sneeuwval maar echt erg kan je dat als toerist toch niet vinden: het geeft de hele stad Wenen nog een extra stijlvol kantje!
• De beste reistijd richting de Oostenrijkse hoofdstad is wat ons betreft in het voorjaar. Het is waar dat de temperaturen tijdens de volle zomer ook ideaal zijn maar dan zit je met het probleem dat er echt ontzettend veel toeristen zullen zijn. Heb je het graag wat rustiger met knap weer: ht voorjaar is je ding!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *