Klimaat Wellington
Wellington is de hoofdstad van het idyllische Nieuw-Zeeland en is te vinden op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Wellington is naast de echte hoofdstad van het land ook de culturele hoofdstad en herbergt diverse theaters en musea. De grootste reden waarom toeristen echter hun weg vinden richting Wellington is ongetwijfeld de prachtige natuur van de regio en als uitvalsbasis om het land wat te verkennen. Wat is de beste reistijd om deze stad en zijn omgeving te verkennen? Je komt het zo te weten!

Het klimaat

• Wellington heeft een bijzonder stabiel klimaat waar de temperatuur eigenlijk nooit echt ver zakt of hoge pieken bereikt. Het interessante aan het klimaat van Wellington is dat het over heel wat zonne-uren beschikt maar tegelijkertijd een van de natste hoofdsteden ter wereld is.
• In de zomermaanden, wat bij ons de wintermaanden zijn, mag je aangename temperaturen verwachten waarbij het kwik tussen de 20 en de 25 graden ligt. In deze periode regent het ook het minste al is dat bijzonder relatief: zowat één dag op de drie zal je nog te kampen hebben met neerslag.
• Tijdens de wintermaanden van Wellington zakt de temperatuur tot een dieptepunt van gemiddeld 10 graden. Echt sneeuwen of vriezen doet het in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad dus nooit. In de wintermaanden, dus de zomermaanden bij ons, mag je wel heel wat meer neerslag verwachten. Het regent er dan zo’n 20 dagen per maand en dat kunnen vaak echt felle buien zijn.
• De beste reistijd om Wellington te ontdekken is wat ons betreft dan ook van december tot februari. Wanneer het bij ons winter is is Wellington druk bezig zijn zomer te beleven. Een lekkere zomerzon met het minste kans op regen van het hele jaar: de ideale keuze.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *