Klimaat Washington
Washington DC is natuurlijk voornamelijk bekend als de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Alleen al dat feit maakt het tot een geliefkoosde toeristische bestemming bij heel wat toeristen over de hele wereld. Voeg daar nog eens het feit aan toe dat je hier heel wat echte bastions van de macht kunt terugvinden, denk maar aan het witte huis, en een rijke historiek kunt bewonderen en je begrijpt meteen waarom mensen richting de Amerikaanse hoofdstad zouden trekken. Maar wat zijn nu de ideale momenten om eindelijk die droomreis richting het land van de mogelijkheden te maken?

Het klimaat

• Washington DC heeft in principe een vrij warm zeeklimaat. Dat betekent dat de stad net zoals wij in Nederland vier volwaardige seizoenen kent met warme zomers en milde winters.
• Er valt in de Amerikaanse hoofdstad ongeveer evenveel neerslag als we in Nederland gewoon zijn. Hierbij moet wel gemeld worden dat een deel van deze neerslag in de vorm van sneeuw naar beneden komt en er net wat meer sneeuw valt dan bij ons. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de stad zo’n 200 kilometer landinwaarts ligt. Je mag je in de wintermaanden dan ook verwachten aan lage temperaturen die tegen het vriespunt liggen.
• De zomers in Washington zijn dan weer lekker warm. Met gemiddelde temperaturen rond de dertig graden kan er zelfs gewag gemaakt worden van simpelweg een heerlijke temperatuur.
• Het weer in deze stad is wel ontzettend wispelturig. Er vallen grote temperatuurverschillen doorheen het jaar te noteren en van de ene op de andere dag kan het weer extreem omslaan: dat maakt het natuurlijk wel net spannend!
• De beste maanden om richting Washington DC te trekken zijn ongetwijfeld mei, juni, september en oktober. Zo vermijd je de net iets te warme zomer!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *