Klimaat Warschau
Warschau is niet alleen de hoofdstad van Polen maar ook met grote voorsprong zijn bekendste stad. Dat hoeft je zeker niet te verwonderen als je weet wat voor een pracht de stad in zich herbergt: het knappe oude stadscentrum werd na de Tweede Wereldoorlog compleet gerestaureerd met zo’n precisie dat je nooit meer zou durven zeggen dat de meeste authentieke gebouwen een gruwelijke dood stierven tijdens deze verschrikkelijke periode. Naast het oude centrum heeft Warschau ook een verrassend moderne buurt waar het leuk toeven is. Maar wanneer ben je nu het beste in Warschau?

Het klimaat van Warschau

• In Warschau heerst een gematigd landklimaat met een koude winter maar wel een relatief warme zomer. Qua neerslag mag je verwachten dat er ongeveer evenveel regen valt op jaarbasis als in Nederland. Een neerslag die overigens vrij egaal verdeeld is over alle maanden!
• In de zomer stijgt het kwik in Warschau tot zowat 23 graden wat niet voldoende is om de meest fervente zonnekloppers onder ons voor een reis te overtuigen maar zeker en vast wel een aangenaam zonnetje genoemd mag worden.
• De winters in Warschau kunnen bijzonder streng zijn. In de regel liggen de gemiddelde temperaturen rond het vriespunt maar er zijn maanden en jaren waarin die gemiddelde temperatuur er ver onder ligt. Als je pech hebt kan je letterlijk in een heuse sneeuwstorm belanden. Vergeet die winterkleren en die sjaal dus niet als je in deze periode richting de Poolse hoofdstad trekt!
• De beste reistijd richting Warschau is alles in beschouwing genomen gewoon de zomer! De temperaturen zijn er aangenaam en er valt wel een beetje neerslag maar als Nederlanders zijn we dat toch gewoon? Als regel: van mei tot september is het er aangenaam toeven!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *