Klimaat Wales
Wales is een ruig land dat een beetje in een vreemde situatie zit met Engeland. Langs de ene kant grappen ze constant over elkaar en langs de andere kant horen ze samen tot het Verenigde Koninkrijk en lijken ze wel beste vrienden. Wat het ook is Wales is een land dat voor de avontuurlijke toerist net dankzij de ruigheid van het landschap een grote aantrekkingskracht heeft. Maar wat is nu de beste periode om dat ruige landschap te temmen?

Het klimaat

• Wales kent een gematigd zeeklimaat wat zoveel betekent als relatief milde winters met veel neerslag en een koele zomer. Dat moet echter met een korreltje zout genomen worden: het landschap van Wales is vrij ruig en bergachtig waardoor er heel wat microklimaten doorheen de regio ontstaan zijn.
• In de zomermaanden mag je in Wales aangename temperaturen van gemiddeld rond de twintig graden verwachten. Natuurlijk spreekt het voor zich dat het land nooit echt gekend zal staan als een heerlijke bestemming voor zonnekloppers maar aangenaam warm is het er wel in de zomermaanden.
• In de wintermaanden koelt het eigenlijk verrassend weinig af in Wales. De laagste gemiddelde dagtemperaturen die je in Wales mag verwachten zijn zowat 7 graden wat niet veel verschil is met wat we in Nederland gewoon zijn. Wat je wel hebt tijdens de winters is dat in het binnenland van Wales er veel vaker sneeuw valt dan in Nederland.
• In Wales valt er meer neerslag dan in Nederland maar is het gros van de neerslag wel geconcentreerd in de winter. Doorheen de zomermaanden moet je dan ook zeker niet vrezen voor een regenachtige vakantie.
• De beste reistijd om Wales met een bezoekje te vereren is dan ook zonder enige twijfel de zomermaanden. Aangenaam warm en geen regen: ideaal!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *