Klimaat Vogezen
De Vogezen is een bergketen in het Noordoosten van Frankrijk dat bijzonder populair is bij heel wat toeristen omwille van heel uiteenlopende redenen. Zo zijn de natuurliefhebbers onvoorwaardelijke fans van het soms sprookjesachtige landschap en de prachtige heuvels die bovendien heel wat minder lastig te beklimmen zijn dan de veel ruigere Alpen. Ook bij wielerliefhebbers zijn de Vogezen bijzonder populair en eigenlijk om dezelfde reden: minder lastig dan de Alpen! Ten slotte hebben we dan natuurlijk nog de wintersporters die ook hun weg hebben gevonden naar de Vogezen als een opstapje richting moeilijker en hoger. Maar wanneer trek je nu het beste richting deze bergketen?

Het klimaat

• De Vogezen is eigenlijk een bergketen en dat heeft redelijk wat invloed op het klimaat in de regio. Vanzelfsprekend is het dan ook enkele graden kouder in de Vogezen dan je in de rest van Frankrijk, op de Alpen na, mag verwachten. Toch is het klimaat gematigd warm te noemen met mooie zomers en relatief milde winters.
• Tijdens de zomermaanden stijgt de temperatuur richting zo’n 25 graden wat je ook wel kan herkennen als een ideaal weertje om in losse kleding buiten te zijn zonder kapot te verbranden!
• De wintermaanden kenmerken zich door een milde temperatuur. De gemiddelde dagtemperatuur tijdens de strengste wintermaanden is in de Vogezen nog altijd rond de 4 graden. Echt veel vrieskoude en sneeuw zul je er dus niet hebben.
• Wat neerslag betreft regent het het hele jaar door in de Vogezen wel redelijk veel, iets meer dan in Nederland. Daarbij moeten we wel vermelden dat het eigenlijk vooral gaat om heftige buien die snel voorbij zijn.
• De beste periode? De zomermaanden! Een natuurwandeling onder een 25 graden zonnetje: het moet niet meer zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *