klimaat vietnam
Vietnam kan worden verdeeld in drie verschillende klimaatzones : Noord-Vietnam, Centraal-Vietnam en Zuid-Vietnam. Het is een lang, smal land dat klimatologische sterk varieert. Dit wordt ondermeer bepaalt door het diverse landschap: bergen, rijstvelden,oerwouden en kustgebieden.

Klimaatzones in Vietnam
Het klimaat in Noord-Vietnam is een vochtig en subtropisch klimaat, terwijl Zuid-Vietnam het hele jaar door een tropisch klimaat heeft.
De centrale regio’s liggen daar ergens tussenin.
De koudste temperaturen worden in de bergketens gemeten als gevolg van de hogere hoogte.
Het kan een jas verschil uitmaken!
In de toeristische steden Hanoi en Ho Chi Minh Stad, kan het klimaat behoorlijk warm en vochtig zijn. Als je aankomt in Vietnam, kun je best enkele dagen acclimatiseren.

Regen en zonneschijn
Op elk moment van het jaar is een kans van regen in Vietnam. Globaal gezien, duurt een regenbui een uur of twee aan het einde van de middag. Geen reden om binnen te blijven dus! Strikt genomen is uw beste kans op langdurige zonneschijn in alle regio’s van Vietnam van december tot eind april!

Tijdens ‘Tet’ (Lunar New Year), bereikt het toerisme in Vietnam zijn hoogtepunt. Tet valt meestal eind januari of begin februari, afhankelijk van de stand van de maan.

Cyclonen en orkanen
Af en toe wordt Vietnam getroffen door een zware storm met harde windstoten en veel regen. Warme en koude lucht botsen tegen elkaar boven de zee. Het orkaanseizoen loopt van juli tot oktober. De kans is groot dat de kustlijn, vooral in het Noorden door een tyfoon wordt getroffen.
Ook kan het er weken na elkaar hevige regenen, wat zorgt voor overstromingen en het verwoesten van gewassen. Gelukkig worden stormen en orkanen vooraf voorspeld.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *