Het klimaat in Verona
Verona, wat in het noorden van Italië ligt, heeft een aangenaam en warm klimaat. Het heeft er over het algemeen veel zon en weinig neerslag. Tijdens de zomermaanden wordt het gekenmerkt door echte tropische warme dagen en zwoele nachten. Er kunnen wel stevige regenbuien en stormen ontstaan. Tijdens de wintermaanden komen er niet veel toeristen. Tijdens de winter is het er vaak mistig en koud. Zodra de lente begint komen ook weer de toeristen die tot en met de herfst blijven. Verona kent, net als wij in Nederland, ook vier seizoenen die allen hun specifieke schoonheid hebben.

Seizoenen
Voor zonliefhebbers is Verona een uitgesproken plaats. De temperatuur zal er tijdens deze periode een waarde bereiken van zo’n 28 graden Celsius. Op deze manier zal je de dagelijkse dosis vitamine D wel ontvangen. Vooral voor de stad is de zomer het hoogtepunt. Dat is niet alleen door het mooie weer maar Verona staat ook bekend om het operaseizoen. Het is er dan zeer druk. Kan je er niet tegen om in de drukte te vertoeven dan moet je er zeker niet komen.

De herfst is een periode dat het heerlijk is in dit gebied. De temperatuur zal geleidelijk dalen naar de 18 graden Celsius, waardoor je ook dan een bezoek aan de stad kunt maken. Het is er dan nog wel warm maar je hoeft je niet door de grote massa toeristen heen te worstelen. Je kan op je gemak de bezienswaardigheden gaan bekijken. Ook is het gemakkelijker een plek te vinden op een terrasje en te genieten van de rust en gezelligheid. Je moet er wel voor zorgen dat je een paraplu bij je hebt. Er komen wel steeds meer regenbuien voor.

De winters in Verona zijn niet streng. De temperaturen zullen grotendeels in deze periode rond de 5 graden Celsius liggen. Dus geen sneeuw in dit gebied.

Zodra de lente zijn aantocht maakt komen de toeristen weer, die Verona een bezoek willen brengen. De temperatuur is er aangenaam en in maart is het ongeveer 13 graden Celsius. De temperatuur zal snel oplopen naar de 20 graden. Het is een fijne plaats om een bezoek te brengen maar je moet wel kijken wanneer je gaat en dat niet alleen voor de temperatuur.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *