Klimaat Verenigde Staten
Net als Europa heeft de Verenigde Staten een bijzonder gevarieerd klimaat. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat vrijwel alle klimatologische types in Amerika voorkomen. Hieronder een overzicht voor diegenen die graag een reis naar dit fascinerende land zouden willen maken. Aan de hand van de meest bekende Amerikaanse steden zullen we de verschillende klimaattypen proberen te verduidelijken.

Eastcoast and Westcoast
• New York, gelegen aan de oostkust van Amerika, heeft officieel een zeeklimaat maar is door zijn noordelijke ligging ook erg gevoelig voor koude winters. Het is er minder koud dan in sommige noordelijke staten zoals Michigan en Winnipeg maar verwacht in januari of februari geen lenteachtige taferelen: niet zeer zelden gaat New York dan gebukt onder sneeuwstormen die een meter sneeuw af kunnen leveren.
• Los Angeles: LA, gelegen aan de westkust, heeft weer een totaal ander klimaat. Ook deze stad ligt aan de zee maar waar New York een extra snufje winter heeft meegekregen, is het in LA de zomer die de overhand heeft. Het binnenland van Californië, zeker rond Los Angeles, is op sommige plekken niet veel meer dan woestijn. LA krijgt door zijn ligging aan de zee wat meer regen maar is verder een prachtige zomerstad met year-round zonneschijn.
• Las Vegas: wie kent haar niet, deze lichtstad midden in de woestijn? Groene golfbanen, gigantische casino’s, flitsende sportwagens – en dat allemaal in één grote leegte. Las Vegas, gebouwd in de provincie Nevada, ligt in de regenschaduw van de Rockies, het grote gebergte dat Californië van de rest van Amerika scheidt. Vanwege deze bergen komt er vrijwel geen regen naar Nevada en het gebied rondom Las Vegas is kurk- en kurkdroog. Hier hoef je in ieder geval geen regenjas mee te nemen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *