Wat is het klimaat van Vendee?
Aan de Frans-Atlantische kust vind je het zonovergoten Vendee. Op deze plek zal je de Franse zon het meest aantreffen. De winters zijn er koel, vrieskou komt bijvoorbeeld bijna niet voor. ’s Zomers is het warm en zonnig en een ideale bestemming voor een strandvakantie! Lees hieronder verder over het klimaat van Vendee.

Bekijk hier de informatie >>

Lees verder over de:

Het klimaat, de winter en zomer.

Klimaat Vendee

De vlag van Frankrijk

Alhoewel de winters niet zo koud zijn, kunnen ze wel grijs en regenachtig zijn. De zon is op veel winterdagen ver te zoeken, maar er zitten ook mooie dagen tussen. Vooral in november valt er veel regen. Gemiddeld tussen de 100 en 200 mm. De temperatuur blijft in de wintermaanden ene beetje hangen rond de 13 graden. Van sneeuw is er dus geen spraken.

In de zomer is het er echt genieten. Veel Franse mensen komen ook naar Vendee voor een strandvakantie. Er zijn dan tussen de 8 en 10 zonuren per dag, en met een temperatuur van 27 graden is dat erg aangenaam. Natuurlijk kunnen er ook hete dagen zijn, maar door de zeewind is het ook voor mensen die niet van hitte houden goed te doen.

Wanneer kun je het beste reizen naar Vendee?

Plan je een trip naar Vendee om van de zon te genieten? Dan kun je er zowel in het voorjaar, de zomer als het najaar terecht. Als je echt de zee in wil dan kun je uiteraard het beste in de zomer gaan. Maar als het water eenmaal is opgewarmd, kun je ook in het najaar nog heerlijk zwemmen met een zeewater temperatuur van 19 graden. Het is er dan ook nog rond de 20 graden, en met felle zon voelt dat een stuk warmer aan. Als het allemaal niet zo warm hoeft, kun je ook goed in de winter gaan. Het is er dan een stuk rustiger, en zeker niet koud.

Vendee op de kaart.

Sfeerbelevening in een filmpje:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *