Klimaat Vancouver
Vancouver is een van de grootste steden van Canada en kan je terugvinden in het zuidwesten van het land. Enkele jaren geleden was de stad nog de gaststad van de Olympische Winterspelen. Vancouver trekt een divers publiek aan toeristen aan omwille van de culturele verscheidenheid en het positieve imago dat de stad heeft zowel in het buitenland als in Canada zelf. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het weer in Vancouver? Valt dat wel mee om er een trip naartoe te overwegen?

Het klimaat van Vancouver

• Vancouver heeft een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat je te maken hebt met milde winters en relatief koele zomers. Als we abstractie maken van enkele zaken kan je eigenlijk stellen dat het klimaat van Vancouver redelijk te vergelijken valt met wat we in Nederland kennen.
• De zomermaanden in Vancouver worden door de koude zeelucht een beetje afgevlakt qua temperatuur maar zijn nog steeds aangenaam warm met gemiddeldes net boven de 20 graden. Bovendien is dit ook de periode dat het het minste regent in de regio. Dubbel prijs dus!
• De wintermaanden in Vancouver vallen qua temperatuur goed mee dankzij diezelfde zeelucht die de koudste periodes toch net wat warmer maakt. De gemiddelde dagtemperatuur ligt hier rond de 6 graden wat zeker naar Canadese normen bijzonder goed meevalt. Op de occasionele sneeuwstorm na moet je dan ook niet te veel koude verwachten.
• Vancouver kent wel ontzettend veel neerslag. Op jaarbasis valt er een stuk meer neerslag dan zelfs wij in Nederland gewoon zijn en dat is voornamelij geconcentreerd in de wintermaanden. De beste reisperiode om deze leuke Canadese stad aan te doen is dan ook zonder twijfel de zomerperiode. Aangename temperaturen en niet constant in regenbuien zitten: zo hoort het!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *