Klimaat Valencia
Valencia ligt in het Zuid-oosten van Spanje en is met recht en rede een toeristische trekpleister te noemen. Het valt dan ook aan te nemen dat tussen de vele miljoenen toeristen die deze havenstad jaarlijks trekt er heel wat landgenoten zitten. Niet echt een verbazingwekkend feit: Valencia ademt geschiedenis en cultuur uit en kan rekenen op heel wat leuke bezienswaardigheden. Maar wat is nu het beste moment om richting de Spaanse grootstad te trekken?

Het klimaat van Valencia

• Valencia is een Spaanse stad en heeft dus om evidente redenen een klimaat dat je mediterraans mag noemen. Dat houdt in dat je je mag verwachten aan hete zomers en zachte winters. Die zachte winters zijn trouwens echt ontzettend warm nog naar Nederlandse maatstaven: gemiddeld meer dan 12 graden!
• Gedurende de zomer kan Valencia wel echt ontzettend warm worden. Temperaturen die oplopen tot veertig graden zijn echt geen uitzondering. Het spreekt dan ook voor zich dat je als toerist die de warmte niet gewoon is best deze periode vermijd.
• Veel last van neerslag zal je in de Spaanse metropool niet hebben. Enkel in de herfst durft er al eens een bui overvliegen. Heel soms ook zelfs in de winter. In ieder geval mag je die regenjas gerust thuis laten hangen. Valencia telt immers meer dan 300 dagen zon per jaar!
• We zeiden het al: zomers in Valencia kunnen heet oplopen. Bovendien zal je in de zomer echt over de koppen lopen in Spanje. Het toerisme viert dan op ongekende schaal hoogtij. Het beste reisadvies voor Valencia is dan ook erheen te trekken in het voorjaar. Neerslag heb je toch geen last van en bovendien zijn de temperaturen dan nog wel aangenaam te noemen. Als bonus: heel wat minder toeristen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *