Beste reistijd Uyuni
Uyuni is een klein stadje op de Boliviaanse hoogvlaktes. Niks bijzonders zou je zeggen, maar toch staat Uyuni het hele jaar bol van de toeristen. Ze komen overal vandaan voor één van de meeste bijzondere ervaringen van hun reis: ze staan op het punt om de op één na grootste zoutvlakte van de wereld te betreden, namelijk de zoutvlaktes van Uyuni.

Warm, koud en zout
Ga je naar Uyuni, dan doe je er goed aan om een uitgebreide garderobe mee te nemen; overdag kunnen de temperaturen flink stijgen en ´s avonds kun je maar beter handschoenen en een muts bij de hand hebben. Dat krijg je ervan wanneer je jezelf op meer dan 3600 meter hoogte bevindt. Tijdens de drie- tot vijfdaagse tours over de zoutvlaktes kom je zelfs op plekken die boven de 4000 meter liggen!

Op de zoutvlaktes van Uyuni

  • Op de zoutvlaktes leven veel dieren, zoals lama´s, flamingo´s en vicuñas.
  • De kans is groot dat je tijdens een tour in een zouthotel terecht komt. Niet overtuigd? Lik de muren maar eens! (of de vloer, of het raamkozijn…)
  • Tijdens de tour kom je via la Isla del Pescado, waar enorme cactussen groeien. De grootste is 12 meter.

De enige tijd van het jaar wanneer je Uyuni beter niét kunt bezoeken, is in de Boliviaanse winter. Deze valt in juni, juli en augustus. Je hebt dan kans dat het sneeuwt en je vast komt te zitten op de zoutvlaktes. In het regenseizoen, december tot maart, kan het zijn dat de zoutvlakte onder water komt te staan en deze verandert in een spiegelende oppervlakte. Spectaculair!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *