Het klimaat in Utrecht
De stad Utrecht wordt vaak een beetje vergeten omdat Amsterdam een hele grote trekpleister is en vlak bij Utrecht ligt. Utrecht is echt een hele mooie oude stad met veel bezienswaardigheden. Utrecht is een relatief kleine en overzichtelijke stad met veel cultuur.Utrecht ligt ook vlak bij De Bilt waar het KNMI zit, hier worden alle gegevens over ons klimaat verzameld en verwerkt.

Het klimaat in Utrecht

We zijn denk ik allemaal wel bekend met het onvoorspelbare weer in Nederland. Hoe komt het dat wij zoveel regen hebben? In Nederland heerst een gematigd zeeklimaat. Het zogenaamde Cfb klimaat volgens het Köppen-systeem. Dit betekent dat de zomers niet heel warm zijn en de winters niet heel koud. Er hoort ook neerslag bij dit klimaat, zoals je waarschijnlijk wel verwacht had.

Hoe ontstaat het klimaat in Utrecht?

Hoe komt het dat het weer in Utrecht zo onvoorspelbaar is, daar zijn verschillende redenen voor. Nederland heeft geen bergen, dit zorgt ervoor dat het weer makkelijk kan veranderen zonder tegen gehouden te worden door wolken. Ons land ligt natuurlijk voor een groot deel aan zee wat ook voor een onvoorspelbaar klimaat zorgt. Ons land ligt ook op de grens van verschillende klimaten, hierdoor zul je dus ook meer wisselingen in het weer ervaren.

Wanneer een bezoek brengen aan Utrecht?

Het klimaat in Utrecht is het hele jaar prima voor een bezoek. Misschien is het verstandig de stad te vermijden met sneeuw en gladheid. In de binnenstad liggen allemaal kleine klinkers die erg glad kunnen worden bij vorst. Als het hard regent is het natuurlijk ook niet echt prettig om door de stad te lopen dus houdt het weerbericht goed in de gaten.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *