Klimaat Utah
In het Westen van de Verenigde Staten van Amerika kan je de staat Utah terugvinden. Geografisch gezien valt deze staat uiteen in drie grote gebieden die meteen ook een deel van de toeristische aantrekkingskracht van de staat verklaren. In het noorden vind je de befaamde Rocky Mountains terug, in het westen het bekende Great Bassin en het beroemde Colorado Plateau ligt in het zuidoosten van deze staat. Deze geografische diversiteit heeft een sterke invloed gehad op het klimaat van de staat en heeft zeker en vast meebeslist wanneer nu exact het perfecte moment is om een reisje richting Utah te wagen.

Het klimaat

• Utah is een staat waar er bijzonder weinig neerslag valt met dank aan de topografie van de staat. De laaggelegen vlaktes van het Colorado Plateau zorgen zelfs voor een echt droog woestijnklimaat. Het is dan ook niet te verwonderen dat heel wat autobouwers op de grote zoutvlaktes van Utah hun nieuwste modellen plegen te testen.
• In het bergachtige gebied van Utah vind je heel wat wintersportgebieden terug en een navenant klimaat. Verwacht je daar dus aan zachter zomers maar stevige winters met heel wat sneeuwval. Als je het nog niet doorhad: Utah is een staat van klimatologische uitersten.
• Het klimaat in Utah is niet alleen wispelturig maar wordt ook nog eens gekenmerkt door uitersten. In de wintermaanden komt de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt uit terwijl in de zomermaanden vlotjes de 35 à 40 graden gehaald kan worden. Veel heeft hier natuurlijk te maken met de zoutvlakten die het klimaat echt vrij spel geven.
• De ideale reistijd voor Utah is, tenminste als je de populaire toeristische bestemmingen zult bezoeken, de traditionele zomer. Deze bestemmingen zijn net wat meer beschut en niet zo verschroeiend heet als de regio’s van de zoutvlakten.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *