Beste Reistijd Verenigde Staten
De Verenigde Staten van Amerika beslaan een gebied van bijna tien miljoen vierkante kilometer. Hierdoor verschilt het klimaat ook enorm: zo zijn er op Hawai tropische regenwouden, bestaat Nevada vooral uit woestijn en heeft Alaska een toendraklimaat. De beste reistijd voor de Verenigde Staten hangt dus sterk af van je bestemming. Hier wat vuistregels:

  • Het noorden van de Verenigde staten kun je het beste in de zomermaanden bezoeken. De verschillen tussen de staten zijn dan nog wel groot: zo ligt in Alaska de maximumtemperatuur danrond de 18 graden, terwijl het in Michigan gemakkelijk meer dan 25 graden wordt. In de wintermaanden kan het hier erg koud worden, met extreem lage temperaturen in het rond de poolcirkel gelegen Alaska.
  • Het midden van de Verenigde Staten is een stuk warmer in de zomermaanden, met soms extremen van boven 40 graden. In mei en september is de temperatuur aangenamer, maar in de centraal gelegen staten is er dan net als in de zomermaanden kans op tornado’s. Door het landklimaat daalt het kwik in de winter in het Midwesten tot ver onder het vriespunt.
  • Het zuiden van de Verenigde Staten is hele jaar door warm: zo is het in juli gemiddeld 35 graden in Texas, met uitschieters naar boven. In de wintermaanden is het dan ook uitstekend weer om bijvoorbeeld Florida te bezoeken, waar het in december nog gemiddeld 23 graden is en de kans op extreme hitte gering is.
  • Hawa├» ken het hele jaar door aangename maximumtemperaturen van rond de 30 graden en een constante zeewatertemperatuur van zo’n 25 graden. Toch is de zomer de beste periode om deze eilandengroep te bezoeken, want dan is de kans op neerslag het kleinste.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *