Klimaat Uruguay

Ingeklemd tussen Brazilië en Argentinië heeft Uruguay altijd iets gehad van een ‘underdog’ positie. Het land heeft de voorbije jaren een transformatie ondergaan waardoor het eindelijk van een welverdiende erkenning geniet. Uruguay is progressief, stabiel, veilig en bovendien cultureel verfijnd. Je vindt er niet alledaagse mogelijkheden waarbij je onderweg plotseling in een file met koe-en-gaucho’s staat op een onverharde weg die feitelijk nergens toe leidt. Onvergetelijke dagen sluit je af op het strand van Montevideo.

Wanneer reis je naar Uruguay?

Uruguay heeft een gematigd klimaat met warme zomers en milde winters. Het land ligt dichtbij de evenaar en wordt grotendeels omgeven door zee. Hierdoor zijn er weinig opmerkelijke variaties in de verschillende seizoenen. Het land heeft een indrukwekkend lange kustlijn met soms een stevige wind komende van de Stille Oceaan.

  • Zomers zijn warm en vochtig en lopen van december tot maart. In de hoofdstad Montevideo stijgt de temperatuur in december tot 28° C. Gedurende de nacht koelt het wat af en schommelt de temperatuur rond 20°C. Het water in de Stille Oceaan is in dit jaargetijde op zijn warmst. De zomer is een ideale tijd om naar Uruguay te reizen en het land te verkennen.
  • De herfst kenmerkt zich met warme dagen en koele nachten. Het aantal uren zonneschijn daalt naar gemiddeld 6 uur in april en 5 uur in mei. Mist is in het najaar een veel gezien verschijnsel.
  • Juni tot augustus zijn in Uruguay de wintermaanden waarin sneeuw een zeldzaamheid is. Er staat vaak een stevige pampero wind vanuit het zuiden die koud kan aanvoelen. Ondanks dat het winter is schijnt de zon regelmatig en de gemiddelde dag temperatuur ligt rond 15°C.
  • Uruguay is op zijn mooist in het late voorjaar / vroege zomer en de late zomer / vroege najaar. De temperaturen zijn aangenaam warm maar je vermijdt de hoogste luchtvochtigheids percentages. Het weer in Uruguay blijft hoe dan ook onvoorspelbaar en net als je denkt te weten hoe het werkt steekt een wind op en veranderd het weertype op slag.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *