Klimaat Umbrië
Umbrië is een regio gelegen in Centraal-Italië die vooral bekend staat omwille van zijn prachtige natuur en de grote historische waarde van veel van de steden en dorpen die je in de streek terug kunt vinden: een beetje zoals alle regio’s in Italië dus. Wat zeker is: een reis naar Umbrië is een reis die je je sowieso nooit beklagen zult. De vraag is enkel maar: wanneer vertrek je nu het beste richting deze leuke regio?

Het klimaat van Umbrië

• Umbrië heeft het voor Italië zo karakteristieke mediterraanse klimaat. Dat komt neer op droge en warme zomers en ontzettend milde winters. Bovendien wordt Umbrië dan nog eens afgeschermd door de vele heuvels en bergen die je in de streek kunt terugvinden. Ze noemen de streek niet voor niets het groene hart van Italië.
• In de zomer kan je temperaturen verwachten die gemiddeld boven de 30 graden liggen met pieken tot gemakkelijk 35 graden. Bovendien regent het in de zomerperiode zo goed als nooit in Umbrië. Die paraplu mag je dus gerust thuis laten.
• De gemiddelde temperatuur tijdens de winter ligt in Umbrië op zich nog verrassend laag met een kwik dat rond de 6 graden schommelt maar daar moet wel bij gezegd worden dat dit een bijzonder stabiel getal is. Wat zoveel betekent als dat het eigenlijk ook nooit echt kouder dan dat wordt. Vriestemperaturen zul je in deze prachtige streek zelden tot nooit tegenkomen.
• De beste periode om Umbrië te ontdekken loopt van april tot juni en ook september is nog een goede keuze. Vanaf april tot september kan je er eigenlijk zeker van zijn dat de temperatuur naar believen is. Het grote voordeel van de echte zomermaanden mijden is echter dat je heel wat minder toeristische drukte zult meemaken!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *