Klimaat Ulaanbaatar
Ulaanbaatar is een van de grootste steden van Mongolië en kan je terugvinden in het dal van de bekende rivier Tuul. De stad is een echte culturele mengelmoes en zodoende een geliefkoosde bestemming voor wie de traditionele bestemmingen op het Aziatische continent ondertussen toch al wel echt eens gezien heeft. Bovendien kan je er ook nog redelijk wat historiek terugvinden daterende van de tijden van Genghis Khan en de zijnen. Maar wanneer is deze leuke stad nu het beste te bezoeken?

Het klimaat van Unlaanbaatar

• Ulaanbaatar heeft net zoals de rest van Mongolië een koud steppeklimaat. Sterker zelfs: Ulaanbaatar is de koudste hoofdstad ter wereld. Verwacht je dan ook niet aan hoge temperaturen of een lekker aangename zon. Wie een ticketje richting de Mongoolse hoofdstad boekt pakt best ineens de winterkleren in.
• Tijdens de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur ver onder het vriespunt. Gemiddeld mag je verwachten dat het van -5 tot wel -18 graden wordt. Het positieve aan deze strenge winters? Er is zo goed als geen neerslag ondertussen!
• Ulaanbaatar is ook een van de steden die een enorm temperatuurverschil hebben tussen de seizoenen. Dit valt te merken als de zomer het land in trekt. De gemiddelde temperatuur gaat tijdens de zomermaanden opeens richting de 28 graden. Dat is zelfs meer dan een aangename zon: tijd om te zonnen! Enkel is het wel belangrijk er rekening mee te houden dat het ook in deze periode is dat de meeste neerslag valt in de stad.
• Ondanks dat er in de zomermaanden redelijk wat neerslag valt is de beste reistijd zonder enige twijfel de zomermaanden. Het zijn dan ook de enige maanden waarbij je niet letterlijk zit dood te vriezen onder een dekentje maar kan genieten van een echte zon.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *