Het klimaat in de UK
De Uk ligt net als Nederland voor een groot deel aan het water. Het verenigd koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland en Ierland. Zowel het landschap als het klimaat zijn per gebied verschillend. De UK is heel erg veelzijdig en een fantastische vakantiebestemming. Je hebt er grote steden zoals Londen en prachtige natuur zoals in Schotland en Ierland.

Het klimaat in de UK

In de UK heerst een gematigd zeeklimaat. De winters zijn niet erg koud en de zomers niet erg warm. De zee, die de UK omringt versterkt dit nog meer. De UK is vrij lang gerekt waardoor het in het zuiden vaak warmer is dan in bijvoorbeeld Ierland. In de zomer is het in het zuiden heel aangenaam. Soms kun je dan het gevoel hebben in Spanje op vakantie te zijn. Zeker het overwegen waard dus.

Regen

De UK ligt net als Nederland aan zee en heeft net als Nederland heel veel regen te verduren. Toch valt er iets minder regen in de UK dan in Nederland. Het kan nogal troosteloos overkomen in Ierland en Schotland met de vele regen die er valt. Niet overal valt even veel regen. Dit komt met name door de verdeling van gebergtes. In het zuid en noordwesten valt er bijvoorbeeld veel meer regen dan in het oosten.

Wanneer een bezoek brengen aan de UK?

Wanneer je het beste een bezoek kunt brengen aan de UK hangt heel erg af van je wensen. Ga je winkelen in Londen, je zomervakantie doorbrengen in het zuiden of de natuur bekijken in Ierland? Eigenlijk heeft elk seizoen zijn charme en de UK is een prachtige bestemming.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *