Klimaat Tsjechië
Tsjechië ligt vrij centraal in Europa en is een graag gezien vakantieland om enkele redenen. In de eerste plaats is het land zelf wondermooi te noemen met heel wat cultuur en bezienswaardigheden. En natuurlijk helpen de relatief lage prijzen voor alcohol en eten en de vele uitgaansmogelijkheden ook bij de populariteit van dit Oost-Europees land. De centrale ligging heeft Tsjechië ook een echt klimatologisch overgangsgebied gemaakt.

Het Klimaat van Tsjechië

• Tsjechië is doorheen de wintermaanden net wat koeler dan bijvoorbeeld Nederland. Dit heeft vooral te maken met de hogere ligging van het land tegenover ons lage landje. Je hoeft je hier echter geen waanzinnige temperaturen voor te stellen: het heersende landklimaat valt echt wel vrij goed te vergelijken met de temperaturen hier bij ons.
• In de zomermaanden heeft Tsjechië dan weer net iets hogere temperaturen dan we in Nederland kennen. Om je helemaal thuis te voelen: het weer is er echter ook ontzettend wispelturig. Schrik dan ook niet als je in twee dagen tijd gaat van tropische temperaturen richting flinke onweersbuien. Dat is dan misschien ook de belangrijkste les voor een vakantie richting het land: bereid je op alle mogelijke temperaturen voor.
• Tenzij je voor de wintersport gaat zak je best naar Tsjechië af tussen April en oktober. Het land is dan niet alleen ronduit levendig te noemen maar zo vermijd je ook de meeste kans op neerslag. En in een land waar het zowat veertig procent van de dagen regent is dat geen overbodige luxe.
• Een uitzondering daarop vormt Praag. Praat is een prachtige stad die echt op elk mogelijk ogenblik te bezoeken valt. Of het nu winter of zomer is: de deuren van Praag zijn altijd open voor bezoekers en kijklustigen. Daar moet wel bij gezegd worden dat in de zomermaanden ook hier heel wat meer georganiseerd wordt dan in de wintermaanden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *